Zapraszasz znajomych na wieczór? Chcesz przygotować coś szybkiego do jedzenia? Ten przepis jest dla Ciebie. Sałatka sprawdza się na każdą okazję, nie raz podbiła serca osób, dla których ją przygotowałam :)
Główne składniki to brokuł, ser feta, kukurydza i prażone migdały (*z prażonym słonecznikiem lub dynią smakuje równie wyśmienicie).
Brokuł podziel na drobne kawałki, ugotuj w lekko osolonej wodzie. W tym czasie upraż migdały* na suchej patelni.
Przygotuj fetę pokrojoną w kostkę, odsącz kukurydze (1 puszka) i sos (majonez: jogurt 1:1, łyżeczka chrzanu, ząbek czosnku)
Wymieszaj brokuły z sosem i kukurydza, następnie dodaj fetę i delikatne połącz z resztą, tak by zachowała pierwotny kształt. Na koniec posyp prażonymi migdałami* całość, bądź na talerz bezpośrednio przed podaniem.
Smacznego!! :)
Ps. Samych dobrych chwil w nowym 2015 roku, oby nie był gorszy od poprzedniego! :)
Natka.
uwielbiam połączenie brokułów z fetą więc pewnie z przepisu skorzystam :)
OdpowiedzUsuńw takim razie proszę o opinię, czy smakowało :)
Usuńz migdałami nie jadłam. Robert zrobił mi wersję ze słonecznikiem :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam sałatkę z brokułami :D migdałów do niej nie dawałam jeszcze - chyba czas to nadrobić :)
OdpowiedzUsuńjedynie co to chrzan pominę, bo nie znoszę go :)