środa, grudnia 31, 2014

Brokuł w roli głównej

4 Komentarzy
Zapraszasz znajomych na wieczór? Chcesz przygotować coś szybkiego do jedzenia? Ten przepis jest dla Ciebie. Sałatka sprawdza się na każdą okazję, nie raz podbiła serca osób, dla których ją przygotowałam :)


Główne składniki to brokuł, ser feta, kukurydza i prażone migdały (*z prażonym słonecznikiem lub dynią smakuje równie wyśmienicie).


Brokuł podziel na drobne kawałki, ugotuj w lekko osolonej wodzie. W tym czasie upraż migdały* na suchej patelni.
 

Przygotuj fetę pokrojoną w kostkę, odsącz kukurydze (1 puszka) i sos (majonez: jogurt 1:1, łyżeczka chrzanu, ząbek czosnku)

Wymieszaj brokuły z sosem i kukurydza, następnie dodaj fetę i delikatne połącz z resztą, tak by zachowała pierwotny kształt. Na koniec posyp prażonymi migdałami* całość, bądź na talerz bezpośrednio przed podaniem.


Smacznego!! :)


Ps. Samych dobrych chwil w nowym 2015 roku, oby nie był gorszy od poprzedniego! :)

Natka.

4 komentarze:

  1. uwielbiam połączenie brokułów z fetą więc pewnie z przepisu skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w takim razie proszę o opinię, czy smakowało :)

      Usuń
  2. z migdałami nie jadłam. Robert zrobił mi wersję ze słonecznikiem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam sałatkę z brokułami :D migdałów do niej nie dawałam jeszcze - chyba czas to nadrobić :)
    jedynie co to chrzan pominę, bo nie znoszę go :)

    OdpowiedzUsuń